L'estabilitat s'assenta i es reforça, i les tempestes es fan esperar

El temps estable es consolida i s'aferra a Catalunya amb sol durant tot el dia. Les temperatures no es quedaran pas enrere i la calor collarà una mica durant les hores centrals del dia, sense arribar a valors de calorada.

Actualitzat

L'anticicló guanyarà terreny des del centre continental cap al Mediterrani. L'estabilitat es consolidarà a totes les capes atmosfèriques, de manera que no caldrà obrir el paraigua enlloc del país. A més a més, el vent de nord anirà perdent força i territori al llarg del dia.

Poc més que sol

El temps és radiant de sol a tot el país. Els núvols es veuen poc, són testimonials. De bon matí hem tingut alguns de compactes al vessant nord del Pirineu de Lleida, i d'altres generats pel vent al vessant sud. També s'han vist alguns bancs de boira a punts del nord com el Ripollès o el Berguedà. Des de mig matí ha dominat el sol. A la tarda, fruit de la calor diürna, sorgiran alguns núvols sobre el Montseny i altres zones de muntanya del país, sense conseqüències.

Màximes de 30 ºC

De bon matí encara s'ha imposat la fresca a l'interior, sobretot al Pirineu, tot i que les temperatures de primera hora han pujat una mica al terç nord. La nit més càlida s'ha viscut a la costa amb mínimes que han queda al voltant dels 16 ºC. Cap al migdia s'imposarà la calor arreu del país. Pocs indrets del país registraran una màxima inferior als 25 ºC: només al Pirineu i punts de la costa. Les màximes més altes del país arribaran als 30 ºC a la Terra Ferma i vall de l'Ebre.

I els propers dies...

El temps típic de maig, amb ruixats i tempestes, arribarà a les acaballes de mes. Divendres podrem tenir el primer tast de tempestes. Fins aleshores, sol i ambient càlid.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut