L'estabilitat puja un graó

El temps ofereix pocs canvis: persisteix l'estabilitat i, en conseqüència, l'ampli domini del sol. Ara per ara, no es complirà la dita de "Pel maig, cada dia un raig".

Néstor GómezActualitzat

Maig acostuma a ser un mes revoltat, amb l'aparició freqüent de ruixats i tempestes durant les tardes. D'aquí, les nombroses dites del maig (1a part i 2a part) associades a les precipitacions. El maig és el mes de la primavera amb el nombre més alt de tempestes a Catalunya.

Les pluges d'aquest mes volen passar de puntetes. A curt termini, no se'n preveuen. L'anticicló situat a les Açores envia una falca de bon temps cap al centre continental. Per aquesta raó, els sistemes frontals actius o situacions meteorològiques de pluja no arriben a casa nostra.

Sol i poc més

Durant tot el dia, el temps serà molt assolellat. Els matisos apareixen en forma d'alguns núvols cap a la costa central. Els núvols de la tarda creixeran una mica més, però sense gaire convenciment. Només a la Vall d'Aran i a les valls de l'extrem nord del Pallars Sobirà hi podrà caure algun ruixat. Durant tot el dia bufarà la tramuntana a l'Empordà, el vent del nord a les cotes altes del Pirineu i el mestral a les Terres de l'Ebre. La tramuntana tindrà algun cop fort.

Ambient més càlid

Les temperatures donaran un pas més cap amunt, sobre tot les màximes. Els valors matinals seran ben similars als de dilluns, amb gelades només a les cotes més elevades del Pirineu. Un cop més, la tramuntana a l'Empordà s'encarregarà de mantenir altes les mínimes del dia. Les temperatures màximes seran una mica més altes i, novament, es tocaran els 30 ºC a la Terra Ferma i a l'interior de les Terres de l'Ebre.

I els pròxims dies...

La situació de sol i ambient agradable tindrà continuïtat fins divendres. Potser a partir d'aleshores apareixeran ruixats a les tardes.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut