L'estabilitat guanya terreny

Del paraigua a l'abric, la bufanda i els guants. Les pluges de la llevantada han marxat del tot i aquesta setmana arribarà el fred d'hivern, normal per aquest temps. El vent continuarà ben viu als dos extrems del país.

Néstor GómezActualitzat

Després de l'episodi de llevantada, amb pluja i ambient suau, aquesta setmana arribarà l'hivern de la mà del vent procedent del centre continental, reforçat amb aire fred en alçada. Rescatem del fons de l'armari la roba d'abric.

Sol i núvols. Els núvols es veuran més durant el matí, sobretot a la meitat est del país. A la resta farà un bon sol des de primera hora del dia amb algunes boires al Prepirineu. El vent bufarà als dos extrems del país, amb tramuntana forta a l'Empordà i mestral amb cops forts a les Terres d'Ebre. A la tarda, el cel estarà més serè amb alguns núvols residuals a les comarques de Girona i amb núvols de vent sobre el massís del Port, fenomen anomenat "cella". Durant la tarda, els vents perdran una mica d'intensitat, però encara arribaran a cops forts.

Temperatures avall. El cel força serè de la nit i matinada ha afavorit el refredament nocturn i una davallada important de les temperatures, entre 3 i 8 graus, i més en indrets on ha encalmat el vent. Han reaparegut les glaçades al Pirineu, Prepirineu i nord de la depressió central. Pel que fa a les temperatures màximes, el descens serà menys acusat, però davallaran un parell de graus en general. Els valors més alts del dia baixaran dels 20 ºC.

I els propers dies...

Aquesta setmana caminaren cap a un ambient d'hivern, amb fred normal per aquestes dates. L'atmosfera freda de dilluns ens acompanyarà durant tota la setmana alimentada per vent de nord. Pel que fa al temps, ballarem entre dies de sol i arribada de núvols, però de pluges o nevades generals i generoses no se n'esperen.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut