Mala mar a Palafrugell (Andreu Colls)
Mala mar a Palafrugell (Andreu Colls)

Les xifres del primer gran temporal de tardor

Després de les nevades i el fred de fa una setmana, el vent i el mar ens ha dut un temporal de nord de primera categoria

Actualitzat

Al llarg d'avui el temporal de nord anirà de baixa, si bé no acabarà de desaparèixer. És el primer temporal de la tardor, després d'una setmana de fred arreu i neu al Pirineu.

El nombre de trucades al servei d'emergència per les fortes ventades ha estat de 344, la majoria procedent de les comarques del Barcelonès, l'Alt Empordà i la Selva. A més, ahir a Barcelona una dona que passejava el seu gos va resultar ferida greu en caure-li a sobre un mur d'obra d'un hotel en construcció a la rambla Prim. Segons va informar Protecció Civil, la van traslladar a l'Hospital de Sant Pau. També, la C-17 es va tallar durant uns minuts a la Garriga, en direcció Barcelona, per la caiguda d'un arbre.

Entre diumenge i dimarts, els cops de vent més forts es van registrar durant el darrer tram de dilluns. Mireu les dades publicades per Meteocat al seu Twitter.

 

 

Tant de vent també ha implicat una mar molt remenada. La boia de cap de Begur, de Ports de l'Estat, ha registrat les onades més altes a darrera hora d'ahir i primeres hores d'avui. L'onada més alta s'ha registrat a la una de la matinada amb 12,4 metres, mentre que el valor mitjà de les 30 onades més altes d'un total de 100, anomenat onada significant, s'ha registrat entre les 11 hores de la nit i la una de la matinada amb gairebé 6 metres. Menorca també ha rebut l'embat del temporal de vent i mar.

 

Anar al contingut