La ventada tomba un arbre a Banyoles. (David Poch)
La ventada tomba un arbre a Banyoles. (David Poch)

Les ventades tomben arbres i les ratxes superen els 140 km/h al Pirineu i Prepirineu

Néstor GómezActualitzat

Les ventades d'aquesta nit i matinada ha fet caure alguns arbres a la Garrotxa i Pla de l'Estany.

A Banyoles, els cops de vent han arribar als 86 km/h i ha caigut un arbre de gran dimensions a les portes de les instal·lacions del Club Natació Banyoles. A Olot, on els cops de vent han oscil·lat entre 60 i 75 km/h segons les zones, s'ha tombat un arbre de la plaça Clarà. En tots dos casos, les policies locals han tancat el perímetre afectat.

El vent del nord-est ha assolit cops de més de 140 km/h al Pirineu, al Prepirineu i a l'Albera.

El fort vent va entrar pel nord del país després dels ruixats de la tarda d'ahir. El potent anticicló de 1.043 hPa a la Bretanya francesa i la borrasca de 1.006 hPa cap a Roma ha creat un passadís de vent que, en topar contra el Pirineu, es veu forçat a circular per l'Empordà, amb tramuntana, o sobre els cims, amb l'aparició del torb. El fort vent de tramuntana altera el mar a tota la costa de l'Empordà, amb onades superiors als 2,5 metres.

 

Recull de cops de vent:

  • ⇒ 161 km/h a Cap d'Urdiets, Solsonès.
  • ⇒ 161 km/h a Port del Comte, Solsonès.
  • ⇒ 147 km/h a Portbou, Alt Empordà.
  • ⇒ 147 km/h a Boí, Alta Ribagorça.
  • ⇒ 143 km/h al santuari de Queralt, Berguedà.
  • ⇒ 140 km/h a Puig Sesolles, Vallès Oriental.
  • ⇒ 114 km/h a Berga.

Retorna el fred gèlid a alta muntanya

L'entrada de vent del nord ha anat acompanyada d'un fort descens de les temperatures. A les cotes altes del Pirineu, no només han tornat les temperatures negatives a primera hora del matí, sinó que ha fet un fred d'hivern, amb valors inferiors als -10 ºC. Als cims més alts del Pirineu, a cotes superiors als 2.800 metres, el mercuri ha baixat per sota dels -15 ºC. Destaquen els -18 ºC a la Pica d'Estats, -14 a Boí i la Tossa d'Alp i entre -10 i -12 ºC a la resta del Pirineu per sobre dels 2.000 metres.

Anar al contingut