Les reserves d'aigua als embassaments continuen baixant malgrat les pluges

Eloi CordomíActualitzat

Aquest és l'aspecte que tenia el riu Ter al seu pas per Torelló aquest matí de diumenge. Després de l'episodi de pluja general que vam tenir entre dimecres i dijous, el cabal del riu ha augmentat i ha passat dels 3 metres cúbics per segon, que tenia abans del temporal, als 10 d'avui.

Tot i això, les pluges més abundants van caure al litoral i al prelitoral, on van arribar a acumular-se més de 100 litres per metre quadrat en dos dies. A les capçaleres dels principals rius de les conques internes de Catalunya, en canvi, les precipitacions van ser més modestes, de manera que l'augment del cabal dels rius encara no ha estat suficient per fer augmentar el nivell dels embassaments.

A diferència del que alguns s'esperaven, aquesta setmana les reserves d'aigua dels embassaments de les conques internes de Catalunya han continuat disminuint o, en el millor dels casos, s'han mantingut estables respecte al nivell que tenien diumenge passat.

Ni tan sols al lloc on més va ploure, a Siurana, al Priorat, on van caure 126 litres per metre quadrat, el pantà no ha aconseguit recuperar-se ni un sol punt. A bona part de Catalunya, el sòl estava tan faltat d'aigua que ha absorbit la major part de la pluja que va caure i caldrà que la tardor ens deixi més temporals per augmentar les reserves d'aigua als pantans de les conques internes de Catalunya.

 

ARXIVAT A:
Sequera
Anar al contingut