Les platges de la Riviera Maya es veuen afectades per una invasió de sargassos

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest estiu, les platges paradisíaques de la Riviera Maya s'ha vist contaminades per una invasió extraordinària de sargassos, un tipus d'alga que desprèn una olor fètida i tenyeix de marró les aigües turqueses del mar Carib.

Es tracta d'una espècie comuna al Carib, però investigadors de la Universitat Autònoma de Mèxic (UNAM) alerten d'un augment significatiu d'aquesta alga des del 2014. Segons els científics, els sargassos són indicatius d'una contaminació creixent i augmenten fins a 100 vegades els danys causats directament per l'activitat humana en els mars i les costes caribenyes.

Per atenuar la situació, les autoritats col·locaran una barrera al litoral. D'aquesta manera es pretén contenir les algues al mar, perquè puguin tornar als corrents. També es preveu fer servir embarcacions per arrossegar i redireccionar els sargassos capturats a les barreres.  

Entre el 19 de juny i la setmana passada, s'han retirat més de 125.000 metres cúbics d'algues en més de 40 platges de l'estat de Quintana Roo.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut