El Camp de Tarragona, la zona més castigada per les tempestes

El vent va arribar als 140 quilòmetres per hora i en alguns punts van caure prop de 40 litres per metre quadrat en menys de mitja hora

RedaccióActualitzat

Protecció Civil ja ha desactivat l'Inuncat, activat pel temporal d'aigua i vent de més de 100 quilòmetres per hora que ha escombrat el litoral de Catalunya de sud a nord en poques hores aquest diumenge, i que ha comportat gairebé 400 trucades al telèfon d'emergències a tot el país.

La majoria de les trucades han estat per avisos d'arbres caiguts a la via, elements estructurals a punt de caure pel vent i alguna petita inundació de carrers i de baixos, sobretot a les comarques del camp de Tarragona, que han estat les més afectades.

Una de les afectacions més importants han estat els talls de llum. A mig matí ha quedat restablert el subministrament als prop de 400 abonats que no en tenien al Vendrell, al Baix Penedès, segons ha informat Endesa. La companyia hi ha instal·lat grups electrògens a l'espera que els tècnics localitzin el punt de la línia aèria on es va produir l'avaria. 

A les altres localitats, la companyia ha assegurat que ja s'havia recuperat el servei al llarg de la nit o matinada. En total, la tempesta va deixar uns 16.000 abonats a tot Catalunya sense llum, la majoria al Baix Llobregat. Entre els municipis més afectats hi havia Castelldefels, amb 10 mil usuaris afectats, i Viladecans, al Baix Llobregat; Mont-roig del Camp, al Baix Camp, i Sabadell i Vacarisses, al Vallès Occidental.

Els Bombers de la Generalitat van fer més de 120 sortides, la majoria al Camp de Tarragona. La tempesta es va generar a les Terres de l'Ebre i va anar pujant fins a les comarques gironines.

 

El vent va arribar als 140 quilòmetres per hora a Reus i a 120 a Constantí, i van caure prop de 40 litres per metre quadrat en menys de mitja hora a Riudoms, al Baix Camp, o al pantà de Siurana, al Priorat.

Al llarg del dia d'avui tornaran les pluges, sobretot, a les comarques interiors de Girona i Barcelona. Localment podran ser fortes i es demana precaució en rieres del Maresme, especialment.

El pla Inuncat, doncs, queda en prealerta aquest dilluns, tot i que s'espera que l'episodi de pluges sigui menor.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut