Partit de la Premier League de diumenge passat entre Norwich i Arsenal (Reuters)
Partit de la Premier League de diumenge passat entre el Norwich i l'Arsenal (Reuters)

L'Arsenal agafa un avió per volar només 14 minuts

Néstor GómezActualitzat

"Pensa globalment i actual localment." Aquesta frase de principis de segle XX, aplicada al medi ambient, no la tenen apresa els membres de l'equip de futbol de l'Arsenal.

En ple debat sobre el canvi climàtic a París en què es busquen solucions dràstiques per a la reducció d'emissions de gasos, l'Arsenal no dóna exemple. És clar que nosaltres, com a individus, no podem actuar sobre les grans decisions polítiques que afecten les indústries o la mobilitat. Però és a les nostres mans actuar amb el màxim seny i cura per perjudicar el mínim possible l'entorn i, a la vegada, actuar en la reducció d'emissions de gasos contaminants. Per exemple, no agafar el vehicle particular per a trajectes urbans si no és necessari.

Doncs bé, l'equip de futbol de l'Arsenal va viatjar diumenge de Londres a Norwich en avió per jugar un partit de la Premier League. El vol només va durar 14 minuts per recórrer 170 km. Cal agafar un avió per recórrer una distància tan curta? L'equip ha estat fortament criticat per aquest desplaçament. En cotxe o en tren només suposa poc més de dues hores.

Potser podem pensar que aquesta acció és insignificant, però la veritat és que milers o milions d'accions similars a aquestes són les que ens ha dut a la situació actual d'escalfament del planeta.

 

 

 

Anar al contingut