L'Agència Japonesa d'Exploració Aeroespacial llença un experiment per netejar la ferralla a l'espai

Alberto AlcántaraActualitzat

L'Agència Japonesa d'Exploració Aeroespacial (JAXA) ha llençat a l'espai la nau espacial no tripulada H-II Kounotori, que conté un mecanisme experimental per netejar la ferralla espacial.

La nau és un vehicle de càrrega que proporciona subministraments a l'Estació Espacial Internacional (ISS). Aquest serà el seu sisè vol des del seu bateig el 2009. El Kounotori va ser llençat aquest divendres des de la base de Tanegashima.

Però al mateix temps que opera com a transport de subministraments, el Kounotori està equipat per realitzar diversos experiments. El més destacat és l'anomenat Kounotori Integrat Tether Experiment (KITE), un invent destinat a buscar solucions per al problema de les deixalles que orbiten a l'espai i suposen un alt risc per a les missions espacials. Podeu fer-vos una idea del mapa de la ferralla espacial si visiteu aquest link.

L'experiment consisteix en utilitzar una corretja electrodinàmica, un cable conductor que s'estén a una longitud de 700 metres respecte la nau i que interactua amb el camp magnètic terrestre. Mitjançant els principis de l' electromagnetisme, la corretja modificarà l'òrbita de les deixalles, de manera que aquestes acabaran penetrant en l'atmosfera per desintegrar-se.

L'experiment es durà a terme durant els set dies anteriors a la tornada de la nau a la Terra.  

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut