La ventada del segle a Moscou causa 16 morts

Néstor GómezActualitzat

Ahir a darrera hora del dia, una gran tempesta va descarregar un fort aiguat sobre Moscou i les poblacions del voltant, i va provocar la mort de setze persones.

El temporal de pluja i vent, considerat el pitjor del darrer segle a Moscou, va deixar cops de vent de 101 km/h dins la ciutat i, en poques hores, pluges superiors a la mitjana del que sol ploure durant mig mes de maig. Els meteoròlegs ja havien advertit d'aquest temps extrem i no descarten que es repeteixi durant els pròxims dies per l'arribada d'un nou sistema frontal.

La causa principal de les morts, 11 del total de 16 víctimes, va ser la caiguda d'arbres pel vent fort. Es comptabilitzen uns 14.000 arbres caiguts, que van obligar a tallar carrers, van deixar sense subministrament elèctric més de 18.000 persones i van arrencar sostres de més de 200 cases. Els serveis d'emergència van rebre més de 400 trucades.

El darrer gran temporal que va afectar en un sol dia Moscou va ser fa gairebé vint anys, el 1998, i va causar una desena de morts.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut