La superlluna del 2017, aquest diumenge

Alberto AlcántaraActualitzat

Si heu alçat la vista al cel aquesta nit passada o aquest matí a primera hora, haureu vist una lluna gairebé plena i esplèndida, i és que estava a poques hores d'esdevenir la superlluna del 2017, la més gran i brillant d'aquest any que s'acaba.

La superlluna es produeix quan la lluna plena coincideix amb el pas pel perigeu, el punt de màxima aproximació entre la Lluna i la Terra. En aquest cas, la lluna assolirà la fase plena aquest diumenge a les 16.47 minuts hora catalana, mentre que el pas pel perigeu es produirà dilluns a les 9.42 hora catalana. En aquell moment, la Lluna estarà a una distància de 357.492 quilòmetres de la Terra.

El fenomen de la superlluna implica veure el nostre satèl·lit un 14% més gran i un 30% més brillant, tot i que a la pràctica pot ser un efecte difícil d'apreciar.

Les pròximes superllunes no trigaran gaire a arribar, de fet, seran dues llunes plenes del pròxim gener de 2018: la del dia 2 i la del dia 31. És per això que la NASA ha batejat aquesta sèrie com a "Trilogia de superllunes".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut