La sonda espacial Cassini ensenya l'atmosfera de Saturn amb un grau de detall mai vist

Per primera vegada, la sonda de la NASA ha passat per la zona que hi ha entre el planeta i els seus anells

Alberto AlcántaraActualitzat

La sonda espacial Cassini ha enviat imatges amb un grau de detall mai vist dels núvols i estructures meteorològiques de l'atmosfera del planeta, com ara un huracà. Aquesta fita ha estat possible perquè la nau s'ha endinsat per primera vegada a la zona que hi ha entre el planeta i la part interior dels anells. Cassini mai havia estat tan a prop de Saturn.

 

Les imatges van ser capturades el dimecres 26 d'abril, quan la sonda de la NASA va sobrevolar Saturn a una distància d'uns 3.000 quilòmetres del cim dels núvols i a uns 300 quilòmetres de l'anell més intern.

Aquesta travessia era un moviment de risc. La sonda robòtica ha estat explorant Saturn durant 13 anys, però ha estat ara quan ha fet la primera immersió en un territori inexplorat, que té una amplada de 2.000 quilòmetres.

 

Cal tenir en compte que la velocitat de la nau és d'uns 124.000 km/h respecte al planeta. La sonda va fer servir la seva gran antena com a escut per protegir-se de les partícules que podia trobar-se pel camí i que la podrien fer malbé.

La pròxima immersió a través del forat serà el 2 de maig. Aquesta fase de la missió a Saturn ha estat batejada com a "Gran Final". La sonda voltarà el planeta un cop per setmana, fent un total de 22 passades entre els anells i el planeta. Després, la nau s'endinsarà en l'atmosfera de Saturn i es destruirà, previsiblement, el 15 de setembre del 2017.

1. animació que mostra la sonda Cassini BUSSEIG ENTRE Saturn i els seus anells NASA / JPL-Caltech / Institut de Ciència Espacial

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut