La Setmana Santa arrenca amb vent, sol, núvols i ambient reescalfat

Encetem la Setmana Santa amb temps estable, però amb un aspecte que cal destacar: el vent. Els núvols seran vistosos però poc compactes en general. Només al vessant nord del Pirineu podran caure quatre gotes.

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Les altes pressions dominaran una jornada més el temps a Catalunya. El centre de l'anticicló estarà situat a les Açores, però la dorsal anticiclònica la tindrem a sobre. Serà una situació similar a la de diumenge, amb petits canvis. El factor principal serà el vent. El Servei Meteorològic de Catalunya manté avisos per aquest motiu. Tingueu les càmeres de fotos preparades, perquè el vent i els núvols prims garantiran un bon espectacle al cel: núvols lenticulars, halos solars i sortides i postes de sol ben acolorides.

Vents eixuts. Els vents del nord i nord-oest, amb cops forts o molt forts, superiors als 100 km/h, es localitzaran als cims dels Pirineus, al nord del cap de Creus i a les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona. La novetat és el vent que també bufarà al sud les comarques de Lleida i Barcelona. Serà més aviat aponentat, i això tindrà efectes notables sobre les temperatures. Aquest vent serà més important durant la primera part del dia.

Núvols i clarianes. La ventada arrossegarà núvols, la majoria de tipus alt. Seran més visibles a l'est de Catalunya i al matí. Esperem més clarianes a la tarda i a ponent. Els núvols més compactes arribaran al vessant nord del Pirineu. Cauran algunes precipitacions febles. La cota de neu estarà a 2.800 metres.

Temperatures en ascens. Com hem destacat abans, el vent pot tenir efectes dràstics en les temperatures. Esperem mínimes clarament més altes a una bona part de les comarques de Lleida i a l'interior de les de Barcelona. Les màximes també pujaran, i, en el cas del litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona, el reescalfament serà més notable.

I els pròxims dies...

Dimarts el vent afluixarà, però no marxarà del tot. El temps anticiclònic vol continuar amb nosaltres, si més no fins dissabte, quan hi haurà més risc d'un nou augment de la nuvolositat.

VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut