La setmana comença amb més núvols que sol

La tendència de cel ennuvolat però poca pluja es mantindrà el primer dia de la setmana

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Encetem la setmana situats a la perifèria d'un potent anticicló centrat a Escandinàvia. Els vents humits alimentaran la nuvolositat, especialment a la meitat oriental del país. Els ruixats de la matinada han marxat pel Camp de Tarragona i a les muntanyes de Prades on han deixat 3 l/m² a Mont-ral.

Núvols, clarianes i poca pluja 

Una altra vegada seran les comarques de la costa i el prelitoral les que presentaran un cel més ennuvolat, sobretot cap a Tarragona. Els núvols baixos també s'endinsaran cap a la Catalunya Central, i es veuran més trencats a la resta. Farà molt de sol a les comarques de Lleida i Pirineu, mentre que a la resta del país el sol anirà guanyant terreny a poc a poc.

A la tarda, els núvols baixos es trencaran cap al centre del país, però continuaran sent abundants a la façana litoral. Al mateix temps, creixeran nuvolades d'evolució al Pirineu. A última hora arribaran núvols alts i mitjans per l'oest a última hora.

Petit descens tèrmic al migdia

No farà gens de fred a primera hora, mentre que la màxima pot recuperar-se en aquells indrets que tinguin més estones de sol, a punts de l'oest i al Pirineu.

I dimarts... 

La tònica de núvols baixos a la costa Central i la Daurada es mantindrà, però a la resta farà més sol. A la tarda, núvols d'evolució, però no esperem precipitacions significatives.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut