La setmana arrenca assolellada i càlida

Enric AgudActualitzat

La setmana arrenca molt estable. Tenim anticicló, la pressió atmosfèrica és de 1020 hPa en superfície, i també condicions d'estabilitat en un bon gruix de l'atmosfera sobre Catalunya. Les temperatures seguiran càlides de dia, amb valors màxims de fins a 33 ºC a Ponent, interior de la conca de l'Ebre i al Priorat.

Risc molt baix de ruixats

Avui farà sol amb alguns núvols costaners i algunes nuvolades de tarda en àrees de muntanya. Les corrents ascendents d'aire i la humitat ambiental no seran suficients per generar núvols gruixots i ruixats. Així, doncs, serà un dia de calma.

Índex ultraviolat alt o molt alt

Aquesta setmana, dijous 21, a les 12:07 hora local, arriba l'estiu astronòmic. Això vol dir que el sol està ben fort i l'índex ultraviolat és molt alt al centre del dia, nivell 9, tot i que, si es formen núvols, pot baixar considerablement. Cal protegir-se.

Calor de dia, però nit encara fresca

Nit fresca o relativament fresca arreu tret d'alguns sectors de la costa. La temperatura mínima serà semblant a molts indrets, tret de l'Empordà, on pujarà pel vent... Se situarà entre 7 i 12 ºC al Pirineu, entre 11 i 16 ºC al Prepirineu, a la depressió Central i al prelitoral nord i sud i entre 16 i 21 ºC al prelitoral central i al litoral. La màxima serà similar o lleugerament més alta, i es mourà entre 29 i 34 ºC al Pla de Lleida i a l'interior de les Terres de l'Ebre i entre 27 i 32 ºC a la resta del territori, puntualment més baixa arran de costa.

Vent de tramuntana al nord de l'Empordà

El vent del nord bufarà tot el dia al nord de l'Empordà, moderat bona part de la jornada, amb alguns cops forts al voltant del cap de Creus, ratxes de 70 km/h. El mestral minvarà al llarg del matí.

La setmana ens portarà més calor

Qui vulgui calor, dues tasses. Aquesta setmana farà més calor, sobretot a partir de dijous. A Ponent i a la conca de l' Ebre es podran assolir més de 35 graus.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut