La sequera al Priorat acosta les restriccions d'aigua

La manca de pluges dels últims dos anys posa al límit el subministrament d'aigua a Falset

Nestor GómezActualitzat

A poc a poc, la sequera a Catalunya dóna senyals de ser aquí. Petits episodis de pluja la mitiguen, però hi torna. 

Les pluges que ens han visitat aquesta tardor han deixat al marge les comarques del Priorat i la Terra Alta. Ja acumulen una gran manca de pluges durant els últims mesos. De fet, a Falset, en els últims 6 mesos han caigut només 20 l/m², una xifra clarament anormal. Davant d'aquesta situació l'Ajuntament de Falset ha pres la mesura preventiva de restringir l'aigua en horari nocturn, tal com explica Carlos Brull, primer tinent d'alcalde de la ciutat.

Les xifres actuals de pluja recollides al Priorat durant tot el 2016 mostren que estem en un dels nivells més baixos de l'última dècada i molt per sota dels valors considerats normals. Falten, en general, més de 100 l/m² per a aquestes alçades i, a més, arrosseguem la manca de pluges del 2015, segons dades Meteocat.

 

 

Quan plourà?

Les pròximes pluges importants i abundoses poden arribar la setmana que ve. En tot cas queden molts dies i caldrà confirmar que arriben. Aquestes pluges vénen amb una gran pertorbació a totes les capes de l'atmosfera que, sembla, despenjar-se de la circulació normal d'Escòcia i Escandinàvia per situar-se sobre França i tota la península Ibèrica. El resultat serien pluges generals que poden descarregar sobre el Priorat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut