República Dominicana (Google)
República Dominicana (Google)

La República Dominicana viu la pitjor sequera en vint anys

Actualitzat

La falta de precipitacions que s'arrossega la República Dominicana des del 2014 és la pitjor dels últims vint anys.

L'últim període de sequera va ser l'any 1997 i estava associat al fenomen d'"El Niño", segons va assegurar Martín Meléndez enginyer i expert en recursos hídrics de l'Institut Tecnològic de Santo Domingo (ITEC). La pitjor zona es viu al nord del país, on la situació s'ha qualificat de molt crítica. Si no plou en els pròxims mesos, no hi haurà aigua per abastir la regió de Cibao. L'embassament de Taveras, que li proporciona aigua, està sota mínims i en uns trenta dies podria quedar sec.

La sequera és visible en el paisatge. Al nord del país, la vegetació va perdent el color habitual de verd intens i, a més, apareixen nombroses columnes de fum d'incendis forestals. En algunes ciutats ja hi ha restriccions en alguns barris i els camions cisterna fan el possible per arribar a les zones per castigades.

A Santo Domingo, capital del país, la situació no és tan dramàtica. Les autoritats locals han reduït un 25% el subministrament diari d'aigua i ha posat en funcionament una flota de camions cisterna per portar uns 3,5 milions de litres a les zones més vulnerables.

El clima de primavera a la República Dominicana sol ser plujós. De no ploure aquest maig, s'ajuntarà amb l'estació més seca de l'any que és l'estiu.

Anar al contingut