Veïns amb cara de desolació observant les flames a la zona de Os Ancares, a Lugo (EFE)
Veïns amb cara de desolació observant les flames a la zona de Os Ancares, a Lugo (EFE)
Santiago de Compostel·la

La pluja pot ajudar a controlar les desenes de focs que encara cremen a Galícia

Els incendis, que també afecten Astúries, han causat 4 morts. A Portugal ja són prop de 40 els morts pels incendis al centre del país

RedaccióActualitzat

L'arribada de la pluja pot afavorir el control de desenes d'incendis que encara afecten Galícia en una de les pitjors onades de focs forestals dels últims anys. Les flames han provocat la mort de quatre persones, milers d'hectàrees cremades i molta gent desplaçada. Molts dels focs van començar de manera simultània en el que el president de la comunitat, Alberto Núñez Feijóo, ha qualificat de "terrorisme incendiari".

Ara mateix hi ha set incendis que preocupen de manera especial perquè estan molt a prop de zones habitades. Hi ha veïns desallotjats i autopistes i carreteres tallades, i s'han suspès les classes a les escoles. Més de 5.000 persones continuen treballant sense descans en les feines d'extinció. Des de Catalunya s'ha ofert una vintena d'efectius dels Bombers.

La Guàrdia Civil investiga l'autoria dels focs. Mariano Rajoy ha remarcat que els incendis "no s'han produït per casualitat". Tot i les paraules de Rajoy i de Núñez Feijóo, aquest dilluns al vespre milers de persones es van concentrar en diferents municipis per protestar per la gestió de la Xunta davant aquesta onada d'incendis forestals.

A més de Galícia també hi ha una vintena de focs actius a Astúries. La cinquantena de veïns que van ser desallotjats en tres petites localitats de prop de Cangas de Narcea han tornat a casa seva. La pluja i el descens de temperatures afavoriran previsiblement el control de les flames.

 

 

36 morts a Portugal

A Portugal ja puja a 36 el nombre de persones mortes pels incendis forestals al centre i al nord del país. Hi ha 63 ferits, 16 d'ells greus, i set desapareguts. El primer ministre portuguès, António Costa, ha afirmat que cal passar de les paraules als fets i prendre mesures per avançar en la reforma dels boscos.

A hores d'ara hi ha prop de 50 incendis actius, 26 dels quals han estat qualificats d'importants. Aquesta tragèdia arriba només quatre mesos després que 64 persones van morir i 250 més van quedar ferides en una altra onada d'incendis que va afectar el centre de Portugal.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut