La pluja continua durant la tarda

L'aixeta es mantindrà oberta aquest divendres. Una nova tongada de pluges afectarà bona part del país, localment amb intensitat. De cara al cap de setmana, veurem més clarianes.

Alberto AlcántaraActualitzat

De moment, el festival de pluja i tempestes continua a casa nostra. Es preveu un divendres de temps insegur, sobretot de cara a la tarda.  El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja a diverses comarques del sud.

Més pluja a la tarda

Divendres és un dia de nuvolositat abundant, amb un matí que ha portat alguns ruixats febles en general. Com ha passat aquests últims dies, els xàfecs han avançat de sud-est a nord-est i han afectat moltes comarques, però de forma molt irregular.

En canvi a la tarda tornen les tempestes més fortes, que arriban també des de la banda del Sistema Ibèric. La nova tongada pot deixar acumulacions més abundants, sobretot a les comarques de Tarragona, zona de Ponent, Pirineu de Lleida i l'entorn del Berguedà i el Ripollès. En principi, cap a la costa i les comarques de Girona, les pluges eran menys abundants.

Compte amb les comarques del sud de València i nord d'Alacant perquè es preveuen aiguats fins a la tarda. Només de matinada ja hi havia alguns registres de més de 100 mm a punts de la Safor o la Ribera Alta. El risc de pluges fortes i molt abundants també s'estén al nord de les Balears, que ahir ja va viure un episodi de precipitacions torrencials. Aquest matí, una tempesta amb pedra ha deixat gairebé 60 mm a l'estació de Portopí de Mallorca, segons la dada de l'AEMET.

Menys calor i xafogor

Hem tingut una matinada amb temperatures una mica més baixes, tret de l'Empordà  per efecte de la tramuntana. Les màximes davallaran de manera considerable a les comarques del sud i oest afectades per la pluja. Cap al nord-est, els valors diürns poden mantenir-se o fins i tot recuperar-se una mica.

I els pròxims dies...

Encetem un període una mica més encalmat, amb un dissabte de ruixats més residuals i un diumenge de més clarianes en general. El risc de ruixats, molt més dispersos, persisteix fins la primera part de la setmana que ve.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut