Jugant amb la neu a Sils i la platja de Barcelona nevada
Jugant amb la neu a Sils i la platja de Barcelona nevada

La neu tenyeix de blanc la Selva i el Gironès i agafa a Barcelona vuit anys després

La neu arriba a la platja del Poblenou i deixa una imatge blanca que no es veia des del 2010

Actualitzat

La neu ha arribat aquest dijous a cotes baixes i ha enfarinat llocs poc habituals. A la Selva i el Gironès és on hi ha hagut més afectacions, tant de trànsit com perquè s'han suspès les classes en una vintena d'escoles.

A Barcelona i l'àrea metropolitana, l'episodi ha arribat al migdia, en forma de neu granulada. No hi ha hagut complicacions.

Com ja es preveia, les precipitacions han estat puntuals i febles, tot i que s'ha activat el pla d'emergència municipal de gel i neu i el NEUCAT a tot el país.

Una de les imatges de la jornada són les platges de Barcelona enfarinades per la neu durant unes hores.

El centre de la ciutat i la platja han vist les primeres precipitacions de neu granulada a partir de la 1 del migdia.

 

 

 

L'Ajuntament de Barcelona, la Guàrdia urbana, i  Protecció CIvil han activat el pla d'Actuació d'Emergència Municipal per neu i gel.

 

 

Les màquines llevaneu i la sal preparada s'han fet servir a la carretera de Sant Cugat i la Ronda de Dalt. 

 

 

 

 

 

En aquest sentit, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha demanat que s'evités circular per les carreteres que creuen la serralada de Collserola.

 

També s'ha activat l'Operació Fred en fase d'alerta per la previsió que les temperatures baixin per sota dels 0 graus de matinada i es pugui acollir les persones que viuen al carrer.

 

 

Previsió i precaució

El director general de Protecció CivilJoan Delort ja havia avançat que no es preveien grans afectacions i que la situació s'allargaria fins al vespre:

"Que ningú pateixi per una gran nevada, que serà intermitent i tot i que precipiti no hem de patir que hi hagi greus afectacions."

"Tenint en compte la seva intermitència i la variabilitat Cap a les 7 o 8 del vespre ja hauria desaparegut del conjunt de l'àmbit metropolità i faria una petita d'escorrentia cap al litoral de  les comarques de Tarragona fins a desaparèixer, a mitjanit aquest episodi estaria conclòs."


 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut