Possible esclafit a l'estació de Chunxilu (Reuters)
Possible esclafit a l'estació de Chunxilu (Reuters)

La fúria de les tempestes d'estiu a la ciutat xinesa de Chengdu

Llamps, pluja torrencial i un possible esclafit a la capital de Sichuan.

Alberto AlcántaraActualitzat

La Xina viu la seva temporada de pluges. Les dades i imatges que ens n'arriben són molt representatives de la magnitud de les tempestes a diferents indrets del país.

Sense dubte, la tempesta més violenta es va donar a la ciutat de Chengdu, capital de la província sud-occidental de Sichuan. La tempesta va provocar inundacions i talls de llum i va fer caure arbres. L'aiguat va deixar gairebé 70 mm en menys d'una hora, i cops de vent de fins a 60 km/h al centre de la ciutat.

Un llamp va impactar directament a terra, sobre l'estació de tren de Chunxilu. Els forts vents van trencar les portes de vidre de l'entrada de l'estació i van arrossegar alguns passatgers. Veient les imatges, tot fa pensar que va ser un esclafit.

L'aeroport internacional de Shuangliu va estar tancat durant una hora. Al voltant de 50 vols que n'havien de sortir van ser cancel·lats o retardats, mentre que 40 vols més, entrants, es van desviar a altres aeroports. Més de 9.000 passatgers van quedar atrapats a l'aeroport.

Els aiguats també van descarregar la ciutat de Changchun, a la província de Jilin, en aquest cas al nord-oest de la Xina. La tempesta va durar dues hores i va provocar inundacions, amb un nivell d'aigua que arribava fins als genolls.

A Pequín, les tempestes van anar acompanyades de molts llamps, semblant a una altra espectacular tempesta elèctrica de fa uns quants dies.

Són els tres últims casos d'una tongada de tempestes amb resultats molt perjudicials. Durant els últims dies hem rebut imatges dels greus danys que han provocat les pluges, com la d'aquest edifici que cau sencer perquè s'ensorra el terra a la regió del Tibet.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut