Temperatures 7:30 divendres (TVC)
Temperatures 7:30 divendres (TVC)

La davallada tèrmica escombra la nit tropical

Actualitzat

La retirada de la bombolla càlida ha propiciat que les temperatures nocturnes hagin davallat de manera considerable, i hem pogut dir adéu a les temperatures de nit tropical. Aquests dos mapes comparen les temperatures registrades a les 7 del matí de dijous (esquerra) i divendres (dreta):

Estacions meteorològiques com ara la d'Ulldemolins, La Panadella, Horta de Sant Joan o Montserrat han experimentat descensos de més de 15ºC, que reflecteixen la retirada d'aquesta massa d'aire situada a uns pocs centenars de metres de terra, entre els 700 i els 1.000 metres d'altura.

El mapa de contrast de mínimes d'ahir i avui està farcit de tons blaus, que indiquen el descens de les temperatures general. Cal destacar que el vent ha impedit una davallada més forta en molts indrets de la costa, les Terres de l'Ebre o el Pirineu.

Les mínimes més baixes s'han registrat a alta muntanya, amb valors al voltant dels -4ºC. Hem tingut extrems a la Pica d'Estats (3143 metres), amb -10ºC. Pel que fa a les mínimes més altes, han quedat sobre els 15-16ºC, a punts de l'Empordà, el Maresme, el Barcelonès o el Montsià.  

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut