Concentracions de CO2 al Mauna Loa (NOAA)
Concentracions de CO2 al Mauna Loa (NOAA)

La concentració mitjana de CO2 continua pujant

Alberto AlcántaraActualitzat

Fa uns dies us vam explicar que anem camí de viure l'any més càlid mai registrat, un fet que va en consonància amb una altra dada molt preocupant: els nivells de diòxid de carboni a l'atmosfera han assolit un nou màxim.

La concentració mitjana de CO2 per la setmana passada a l'observatori de referència del Mauna Loa va ser de 403.39 parts per milió (ppm). El valor per la mateixa setmana de l'any passat era de 400.96 ppm i fa 10 anys, de 381.77 pppm

 

Els nivells de CO2 van variant al llarg de l'any, però la tendència subjacent és cap amunt, i sempre per damunt de la barrera simbòlica dels 400 ppm. L'augment durant els primers 6 mesos de 2016 és molt evident, i en part també té molt a veure amb els efectes del fenomen climàtic del Niño.

Al juny es va arribar als 406.81 ppm, 4 ppm més que al juny de  2015. Cal recordar que 2015 va deixar un rècord de taxa de creixement del diòxid de Carboni al Mauna Loa.

L'Organització Meteorològica Mundial ha tornat a remarcar que l'augment del CO2 alimentarà més l'escalfament global i demana una ràpida aplicació del pacte assolit a la cimera pel clima COP21, amb l'objectiu de limitar l'escalfament global passant dels combustibles fòssils a l'energia verda.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut