La conca de la Muga, carregada d'aigua, i el pantà de Boadella, ple

Néstor GómezActualitzat

Les pluges del darrer mes han fet augmentar les reserves d'aigua de tot el país, però les precipitacions intenses del cap de setmana a la conca de la de Muga ha saturat d'aigua els conreus, ha desbordat alguns torrents i rieres i ha augmentat molt el nivell de les reserves d'aigua del pantà de Darnius - Boadella.

Si fa poc d'un més les reserves d'aigua al pantà no arribaven al 40%, ara es troben per sobre del 90% de la seva capacitat. De fet, en poques hores de dilluns, el nivell de l'aigua havia pujat uns 20 cm. A primera hora de la tarda de dilluns, la reserva d'aigua ja pujava al 92% i segueix pujant.

Aigües avall del pantà, la Muga baixa carregada d'aigua i els seus afluents també. Un exemple ben il·lustratiu és el salt de la Caula, a prop de la població de les Escaules. Una aigua que salta com si es tractés dels rius del Collsacabra.

També el riu Manol, afluent de la Muga, ha baixat carregat d'aigua i s'ha desbordat en alguns trams negant camps i alguna zona industrial.

Ara, la Muga a l'alçada de Peralada duu un cabal de 43 m³/s, una cinquena part del cabal diumenge, quan va arribar a 250 m³/s.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut