El dia més càlid de l'estiu amb màximes de fins a 41 graus

El pic màxim de calor d'aquest agost i, en general, del present estiu ha deixat registres de 40 graus a Catalunya i de fins a 41 al Baix Cinca.

Dani RamírezActualitzat

 En moltes zones, avui ha estat el dia de calor més forta d'aquest estiu, però fins i tot han caigut sis rècords absoluts i 9 rècords de l'agost, segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya. 

La conca de Tremp, alguns punts de pla de Bages i la vall de l'Ebre s'han consolidat les últimes hores com els forns de Catalunya, amb màximes de 40 graus. A Mequinensa (Baix Cinca), el termòmetre s'ha enfilat fins els 41,4 graus. Moltes altres zones de l'interior i del prelitoral s'han situat entre els 37 i 39 graus, mentre que a la costa s'han donat màximes d'entre 32 i 36 graus, també molt elevades.

I aquesta serà la constant del temps per aquest divendres: es manté l'onada de calor i es reforça una mica en punts de Girona i Barcelona. Es va confirmant l'esperança d'una suavització de les temperatures a partir del pròxim diumenge, i arribaran algunes tempestes. Sol i calor molt forta, amb màximes d'entre 36 i 41 graus en moltes comarques interiors, també al prelitoral i a la Catalunya central. De matinada, a moltes zones allunyades del mar els costarà baixar dels 20 o 22 graus i no serà estrany tenir 30 o 32 graus pels volts de la mitjanit.

Per dissabte seguirà la forta calor –o pot recular un parell de graus, sobretot al Pirineu i cap a Lleida. Queda clar que diumenge s'inicia un descens de les temperatures, que continuarà de forma progressiva entre dilluns i dimecres de la setmana vinent. Si la bombolla d'aire càlid d'aquests dies dispara la temperatura mitjana fins a 24 o 25 graus, a 1.600 metres d'alçada, la setmana vinent la temperatura baixarà fins a uns 15 graus o, fins i tot, 12. A cotes baixes es notarà una baixada del termòmetre d'entre 8 i 10 graus, i podria baixar més de 12 graus al Pirineu. I, afortunadament, per apaivagar la calor, també arribaran algunes tronades al Pirineu, aquest cap de setmana. Diumenge i dilluns es podrien estendre en punts del centre i nord del país, com les comarques de Girona, Barcelona i Lleida. Entre dilluns i dimarts, alguna tronada, que podria ser forta. Seguirem pendents de valorar si aquestes tronades podrien comportar aiguats o altres estralls.

Anar al contingut