La calor bat un rècord històric a Espanya en l'observatori cordovès de Montoro

La màxima de dijous arriba a 47,3ºC, rècord absolut espanyol. També es bat el rècord a l'observatori de l'aeroport de Còrdova. L'episodi actual deixa 1 mort per cop de calor a Moron de la Frontera, el tercer de l'estiu

Francesc MauriActualitzat

L'observatori oficial de Montoro, província de Còrdova, ha arribat als 47,3ºC aquest dijous.  Aquesta temperatura, mai s'havia assolit a Espanya en un observatori de les seves xarxes, segons l'AEMET, l'Agència Estatal de Meteorologia. L'anterior rècord, tot just superava els 47ºC. 

Per capitals, destacar que dimecres Granada va arribar a 45,5ºC i superava l'anterior rècord de calor, de 43,1ºC. Dijous, Còrdova, amb dades des del 1973, ha arribat als 46,9ºC. És un rècord absolut a Espanya a les capitals espanyoles.

L'anterior rècord de màxima absoluta a Còrdova datava del 23 de juliol de 1995, amb 46,6ºC.

Nombrosos observatoris d'Andalusia, Extremadura i Castella - la Manxa s'han situat entre els 40 i 44 graus centígrads, al capdavant dels registres dels observatoris europeus:

 

 

Mort per cop de calor

Per divendres, l'AEMET manté l'alerta vermella o groga per onada de calor a gran part de la meitat sud d'Espanya. Es tracta d'una situació d'alt risc. Un cop de calor va ser la causa de la mort d'un treballador que feia tasques d'asfaltat per a l'empresa Construccions Maygar a la carretera A-406 a Morón de la Frontera, a Sevilla, la nit de dimecres. L'home es va trobart indisposat a les 21.00 hores, amb una temperatura que encara no havia baixat dels 39º C, segons les dades de l'AEMET. És la tercera mort d'aquestes característiques en Andalusia en el que portem d'estiu.  

Anar al contingut