La boira que sembla un riu

Actualitzat

Així es veia aquest matí de dijous, amb aquest "timelapse" d'Alfons Puertas des de l'Observatori Fabra, la boira del Vallès vessant cap al pla de Barcelona pel riu Besòs que canalitza el fred i els núvols baixos. Les imatges més curioses les hem trobat als colls de les serralades, on la boira s'estanca i vessa pel vessant contrari en forma de cascada molt impactant. Així es despertaven a les muntanyes del prelitoral de Tarragona.

Curiosament, tant a la plana de Vic com a ponent, l'elevada humitat només s'ha manifestat en forma de boirines. Ha estat a les comarques del prelitoral de Tarragona i Girona on la boira ha estat més tancada i densa.

I d'una manera similar estaven al prelitoral de Girona, però amb la diferència que aquí la boira ha aguantat pràcticament fins al migdia.

La posició de l'anticicló ha provocat una entrada de vents més humits -de llevant- a la Costa Brava. Aquesta entrada de vents humits ha provocat que les boires a les comarques de Girona avui hagin estat més persistents.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut