Jaqueta o abric a punt per divendres

Busqueu a l'armari les mànigues llargues i abrics, perquè el fred s'acosta

Néstor Gómez / Gemma PuigActualitzat

En poc més de 24 hores tindrem un canvi de temps que ens farà recuperar i buscar ràpidament peces de roba oblidades.

Dels 30 ºC, sol i sensació d'estiu d'aquest dijous passarem a un divendres amb màximes per sota dels 20 ºC a la majoria de poblacions i amb paraigües. Mireu l'evolució de les temperatures a 850 hPa, aproximadament uns 1.500 metres: passarem dels 18 ºC dimecres als 12 ºC de dijous i caurem fins als 7 ºC divendres a primera hora de la tarda.

Quan començarem a notar aquest descens de la temperatura? L'aire fred arriba demà a la tarda i es notarà al Pirineu. A la resta es farà evident el descens contundent de la temperatura divendres.

Partirem d'aquestes temperatures previstes per dijous a la tarda:

I mireu com cauran en picat les temperatures de cara divendres a la mateixa hora:

A més, aquest descens de les temperatures anirà acompanyat de pluges, ruixats i tempestes que escombraran el territori, amb una cota de neu que divendres baixarà als 2.000 metres al Pirineu i Prepirineu occidental i baixarà puntualment als 1.800 metres al vessant nord.  

Aquest és el mapa de pluja i neu prevista acumulada per divendres i per dissabte:

No és la primera vegada que a mitjans de setembre tindrem aquestes temperatures, però això no treu que ens sobtarà. Ens portarà directes a la tardor. De totes maneres, a finals de la setmana vinent tornarem a tenir les temperatures habituals per aquestes dates, amb caloreta a les hores centrals de dia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut