Ja tenim aquí el fred més intens i el vent

S'acosten les hores de més fred de l'episodi. Meteocat té activats els avisos per vent, neu, mar i fred.

Néstor GómezActualitzat

Canvi de situació meteorològica. De la situació polar, amb neu i fred, del cap de setmana es passarà dimarts a una situació continental, més freda encara i eixuta. Arribaran vents procedents de més enllà dels Alps que cap al migdia envairan tot el país. És temps d'anar ben tapats amb abric, bufanda i guants.

Sol, neu i vent

Les ventades de nord seran fortes al nord del país, sobretot a cotes mitjanes i altes de muntanya, on ja han superat els 100 kmh. El cop de vent més fort de la matinada s'ha registrat a les cotes altes del Pirineu, a Boí a 2.500 metres amb 153 km/h. La neu al vessant nord minvarà al llarg de la jornada i podrà nevar a qualsevol cota. De nou, el torb serà el fenomen desagradable del dia a les zones cobertes de neu. Fora del domini del Pirineu, el temps serà assolellat tot el dia.

Temperatures de cru hivern

La massa d'aire més freda arribarà a partir del migdia, així que les temperatures més baixes de la jornada es registraran a última hora del dia. Amb prou feines les màximes tocaran els 10 ºC a la costa, mentre que al Pirineu poc passaran dels 2 ºC al migdia.

I dimecres...

Temps assolellat, amb alguns núvols a la costa i ambient ben gèlid.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut