Continuen les tasques de neteja de les deixalles de plàstic a Playa Montesinos, a la República Dominicana

Alberto AlcántaraActualitzat

L'ONG Parley for the Oceans ha difós aquesta setmana un vídeo en què es veu com una gran quantitat de plàstics ha arribat a la costa de Santo Domingo, en una nova evidència del gran problema que suposen les deixalles flotants als oceans. Dies després, continuen les tasques de neteja.

Segons informen els mitjans locals, les deixalles provenen del riu Ozama i havien quedat bloquejades per un pont flotant després del pas de la tempesta tropical Beryl per la República Dominicana. L'obertura del pont ha provocat que el plàstic hagi acabat a les platges.

Playa Montesinos

Les imatges corresponen a la zona de Playa Montesinos. Els membres d'aquesta organització per a la defensa dels oceans van poder retirar més de 30 tones de plàstic en  tres dies.

A banda, altres institucions públiques i privades i voluntaris hi han treballat al llarg d'aquesta setmana.

 

Però les tasques continuen, perquè el mar porta més plàstic. Els membres del grup Parley, la marina i funcionaris de Santo Domingo han retirat 60 tones. Hi treballen més de 500 persones.  

El plàstic suposa una greu amenaça a la fauna de la zona, a banda del problema d'imatge en un indret turístic molt conegut per les seves platges.

Els corrents oceànics acumulen deixalles de manera visible en determinats indrets, però, encara que no siguin deixalles visibles, el problema de la contaminació plàstica és flagrant. En l'últim Dia Mundial del Medi Ambient, l'ONU va anunciar que el 2050 hi haurà més plàstics que peixos als oceans.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut