Inundacions a diversos punts d' Andalusia per un temporal del sud-oest

Alberto AlcántaraActualitzat

Una potent pertorbació situada al nord-oest de Galícia ha generat, i continuarà generant durant les pròximes hores, un potent temporal al sud-oest peninsular. Les pluges de dissabte van generar algunes inundacions a les províncies de Cadis i Sevilla. L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) manté activats avisos per pluges per diumenge i dilluns.

Els registres van arribar als 147 mm a la Puebla del Río, a Sevilla, i van quedar entre 70 i 85 mm en diversos punts de la província. A Cadis destaquen els 121 mm a la base de Rota, segons les dades d'AEMET. També van caure 63 mm a Chipiona.

La borrasca continuarà portant vents del sud-oest cap a Extremadura i Andalusia, una situació que porta pluges abundants en aquest sector. Les pluges arribaran en diverses tongades degudes a diversos fronts de núvols tant diumenge com dilluns.

 

Els mapes previstos per diumenge i dilluns mostren aquestes acumulacions previstes, que poden superar els 80 mm en punts de l'oest d'Andalusia, sud d'Extremadura i l'Algarve portuguès.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut