Inici de setmana amb cel rúfol

La setmana comença sota els efectes d'una pertorbació bastant estàtica sobre el golf de Cadis. A Catalunya, la borrasca deixarà força nuvolositat, però pluges anecdòtiques

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Els sistemes frontals successius que genera la borrasca atlàntica deixaran un dia rúfol, amb pas constant de núvols i amb ullades de sol molt localitzades i transitòries. Bufarà una mica de tramuntana i gregal moderat a la Costa Brava.

Ni sol, ni pluja

Dia força gris, amb presència de núvols baixos al matí a la meitat est del país i arribada d'abundants núvols alts i mitjans a la resta. Durant les hores centrals, els núvols baixos es poden esqueixar una mica, però les eventuals clarianes seran poc destacables. En general, la tarda i el vespre també estaran marcades pel cel ennuvolat. De tots aquests núvols, en podran caure alguns plugims minsos al llarg del dia.

Poc moviment tèrmic

Els núvols seran una barrera per al moviment dels termòmetres. No hi haurà grans canvis de temperatures. Les matinals han pujat arreu. De fet, no han tocat els 0 ºC enlloc, incloses les zones d'alta muntanya. Les màximes poden baixar un pèl en conjunt, amb valors que voltaran els 22 ºC.

I els pròxims dies...

El temps continuarà pendent del moviment de la borrasca. En principi, a mitjans de setmana tendirà a retirar-se cap al sud-oest, però dimarts encara ens portarà un temps ennuvolat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut