Diorama a la platja d'Espolla
Diorama a la platja d'Espolla

Inaugurat l'Itinerari Cultural de la platja d'Espolla

RedaccióActualitzat

L'ajuntament de Fontcoberta i les diferents administracions, sota la direcció dels tècnics del Consorci de l'Estany, ha obert al públic un Itinerari Cultural en l'estany intermitent de la platja d'Espolla i el seu entorn, en els municipis de Fontcoberta i Porqueres.

L'itinerari cultural constarà d'un sender ben delimitat i senyalitzat amb diorames, plafons i indicadors, creats pels alumnes de l'Escola D'art i Disseny d'Olot. L'itinerari ajudarà a millorar el control de visitants a la zona de l'estany, per poder gaudir d'aquest espai de manera respectuosa i afavorir-ne la protecció.

L'estany i les seves surgències o bullidors, és una zona inclosa al Pla d'espais d'interès natural de Catalunya (PEIN). Ho és per un munt de raons: pel seu singular sistema hídric, per la gran diversitat d'amfibis que hi habiten i pel cas extraordinari del triops, un crustaci que s'ha adaptat a l'intermitència de les aigües de l'estany i que és un verdader fòssil vivent.

Amb la inauguració d'aquest itinerari hi ha un actiu més a afegir a l'oferta patrimonial, de la comarca del Pla de l'Estany.

Anar al contingut