Els huracans "Kilo", "Ignacio" i "Jimena" (NOAA)
Els huracans "Kilo", "Ignacio" i "Jimena" (NOAA)

Històric tren de grans huracans al Pacífic

Alberto AlcántaraActualitzat

L'oceà Pacífic bull amb la presència de tres grans huracans: "Kilo", "Ignacio" i "Jimena". Tots tres són huracans de categoria 4 en l'escala de 5 de Saffir Simpson. És el primer cop en la història que podem veure tres huracans d'aquest nivell al mateix temps. El matí d'aquest diumenge portaven vents sostinguts d'entre 215 i 230 km/h.

La imatge del satèl·lit GOES mostra aquests tres grans sistemes tropicals: el situat més cap a l'oest és el "Kilo"; l'"Ignacio" és al centre del Pacífic, i el "Jimena" està situat cap a l'est. El reguitzell de núvols desorganitzats que es veuen davant de Mèxic podrien esdevenir un nou cicló tropical, però la probabilitat és d'un 10% en els pròxims dos dies.

D'aquests tres huracans, el que més preocupa és l'"Ignacio", perquè la seva trajectòria apunta a les proximitats de Hawaii. L'huracà es mou a una velocitat d'uns 15 km/h en direcció al nord-oest. A primera hora del matí era a uns 800 quilòmetres d'Hilo, la principal ciutat de la "Big Island". De moment, es preveu que la tendència és que perdi intensitat.

Anar al contingut