Grans gruixos de neu a les valls i risc d'allaus esporàdiques a muntanya

Les nevades de les darreres hores acumulen més de 40 cm a les valls i més d'un metre a alta muntanya

Néstor GómezActualitzat

El front de fred polar ha descarregat una gran quantitat de neu al vessant nord del Pirineu i, amb vent de nord fort, l'ha desplaçat cap al vessant sud.

Tot el Pirineu sencer està cobert de neu amb gruixos que oscil·len entre els 47 cm a Vielha, 40 cm a Barruera, 55 cm a Boí fins als 25 cm a Puigcerdà. La neu també ha arribat a la Seu d'Urgell, a cota de només 700 metres, i ha tornat a cobrir tota la Plana de la Seu amb 6 cm. Mireu la galeria que us hem preparat de la neu a pobles i ciutats del Pirineu.

 

 

Els gruixos de neu a alta muntanya s'han multiplicat en set dies. Ara ja se superen els 100 cm a alta muntanya, en el cas de Certascan se superen els 160 cm. Val a dir que bona part d'aquesta neu ha caigut en els últims tres dies. Al lac Redon, sobre el túnel de Vielha, en tres dies han caigut 115 cm, segons informa Meteocat.

 

 

Les nevades de tot l'episodi més la redistribució del vent, amb torb, fa que el mantell nival sigui molt inestable i un elevat risc d'allaus. El perill d'allaus a l'Aran i a la franja nord de la Pallaresa se situa en fort, nivell 4, d'una escala màxima de 5, segons l'Institut Cartogràfic iGeològic de Catalunya. Es poden desencadenar allaus de placa i de neu recent de forma esporàdica.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut