Aiguats a Torregrotta, Sicília (Youreporter.it)
Aiguats a Torregrotta, Sicília (Youreporter.it)

Forts aiguats a Sicília

Alberto AlcántaraActualitzat

Les baixes pressions i l'aire fred en altura ataquen des del sud d'Itàlia. Les fortes pluges de les últimes hores han provocat riuades a diversos indrets de Sicília, sobretot al nord-est de l'illa, a la província de Messina. A banda dels aiguats, s'han reportat tres tornados a Calcanissetta, Licata i Punta Secca.

La matinada de dissabte ha portat acumulacions de gairebé 80 mm a dos dels indrets més afectats: Torregrotta i Barcellona Pozzo di Gotto. La tempesta ha durat unes dues hores. A d'altres punts s'han superat pics de 100 mm. La xarxa especialitzada Youreporter.it recull diversos vídeos dels efectes dels aiguats. Aquests tres corresponen a la localitat de Barcellona Pozzo di Gotto:

 

 

Els símptomes de forta inestabilitat ja s'havien manifestat hores abans, com mostra aquesta mànega marina que es va gravar davant de la costa d'Otranto, a l'extrem sud-oest de la península itàlica:

 

Per les pròximes hores, es preveuen més pluges, tant a Itàlia com a la zona de l'Adriàtic. La zona de Montenegro, Albània i l'oest de Grècia tenen el risc més elevat de fortes tempestes.

 

 

 

 

Anar al contingut