Vidreres (Jaume Mos)
Vidreres (Jaume Mos)

Força sol i ambient primaveral a migdia

Pocs canvis en l'estat del cel i temperatures diürnes suaus o càlides per començar la setmana

Alberto AlcántaraActualitzat

Encetarem la setmana amb l'anticicló més retirat cap a les Açores, i amb més influència d'una gran borrasca atlàntica que bombejarà vents del sud i sud-oest i una cua frontal.

Ambient força assolellat

Continuarem amb la dinàmica del cap de setmana, amb moltes estones de sol matisades pel pas d'algunes bandes de núvols prims, sobretot al matí. També es repetiran, amb menys extensió, els bancs de núvols baixos cap al litoral sud i a punts de la Catalunya Central. La tarda serà assolellada en general, però amb perspectives de canvi amb el pas de les hores. L'arribada d'una cua frontal farà augmentar la nuvolositat, sobretot pel nord-oest. 

Destaquem també el vent de garbí al litoral, amb alguns cops moderats. També hi haurà algun cop de ponent moderat al centre del país.

Tocant els 20º C

El flux de l'oest i el sud-oest afavorirà un ambient molt suau, amb un ascens de la temperatura general a primera hora, sobretot cap al nord-est, i amb valors que arribaran als 20º C a punts del prelitoral i del sud.

I dimarts...

Serà un dia de més vent i més núvols, amb alguns ruixats al Pirineu occidental. Les temperatures diürnes baixaran i la cota de neu se situarà cap als 1.200 metres.

Anar al contingut