Expedició al cor de Groenlàndia (Trineu de Vent)
Expedició al cor de Groenlàndia (Trineu de Vent)

Fita assolida pel Trineu de Vent a Groenlàndia

Néstor GómezActualitzat

La força del vent ha estat la font d'energia del Trineu de Vent per recórrer 1.870 km en l'expedició Cim de Gel Groenlàndia 2016.

L'expedició, capitanejada per l'explorador Ramón Larramendi, ha assolit l'objectiu d'anar i tornar de la part més elevada del desert de gel, de 3.027 metres d'alçada, situat al centre de Groenlàndia, desplaçant-se 1.870 km impulsat només pel vent.

 

 

Tot va començar el passat dia 17 de maig quan l'equip d'expedicionaris format per cinc persones i tot el material van arribar a Kangerlussuaq, al sud-oest de Groenlàndia. En total han estat 29 dies de navegació pel gel, tres dies menys del que tenien previst. El vehicle de desplaçament ha estat un tren format per quatre trineus que en conjunt fan 12 metres de llargada per 3,2 d'amplada. Un estel de gran dimensions amb una corda que oscil·lava entre els 150 i 500 metres era l'únic element que movia els 2.000 quilos de pes de tota la càrrega.

L'expedició ha tingut un vessant científic perquè ha recollit dades sobre les condicions de gel, neu i radiació còsmica per als científics del CSIC. També han fet estudis de canvi climàtic amb perforacions en el gel de 13 metres.

Un aspecte que destaca Ramón Larramendi és l'avançament de diverses setmanes del desgel a l'interior de Groenlàndia. Les temperatures han estat més altes i amb vents polars més erràtics.

Podeu viure tota l'expedició a Trineo de Viento.

Anar al contingut