Fins a 12 hores atrapats per la neu al País Valencià i a Albacete

redaccióActualitzat

Nombroses carreteres del País Valencià i de la província d'Albacete continuen tallades a conseqüència de les fortes nevades, que aquesta nit de dijous a divendres han deixat atrapats milers de conductors a mig trajecte. El tall de l'A-7 va deixar ahir la ciutat d'Alcoi incomunicada durant 12 hores. Una de les principals vies afectades és l'A-3, l'autovia entre València i Madrid, que ha quedat tallada per l'acumulació de neu a la calçada entre les localitats de Bunyol i Utiel fins a primera hora de la tarda. Centenars de persones s'han vist obligades a fer nit als cotxes. 

 

 

Per gestionar l'emergència s'ha mobilitzat la Guàrdia Civil i també la Unitat Militar d'Emergències de l'exèrcit. La Generalitat Valenciana s'ha justificat davant del caos registrat en les últimes hores. El director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha al·legat que les vies més afectades no són de la seva competència, i també, que la població estava advertida del temporal que havia d'arribar:

 "Des de fa cinc dies, la Generalitat està advertint la població de les pautes de comportament, perquè sabíem que hi hauria una forta tempesta. Ho hem comunicat als alcaldes del país, que en qualsevol moment  poden obrir i tancar les escoles si cal, sempre en contacte i d'acord amb la Conselleria d'Educació."

La neu també ha bloquejat cinc combois de l'AVE a la província d'Albacete i ha deixat sense servei diverses línies ferroviàries.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut