Final de setmana primaveral

De la neu i el fred de la setmana passada a un gran tast de primavera de divendres a diumenge

Néstor GómezActualitzat

En poc més de set dies viurem dues situacions meteorològiques radicalment diferents: del fred de cru hivern a temperatures càlides.

Els darrers dos dies de febrer, 27 i 28, gairebé cap població del país va arribar als 10 ºC. Un fred que era conseqüència de la massa d'aire siberià que va afectar tot el cor d'Europa i que a casa nostra va arribar de resquitllada. D'aquell fred tan intens i després d'uns dies de transició, ara tindrem la primera envestida càlida de la temporada amb màximes de 25 ºC.

La situació que afavorirà l'entrada d'aquesta calorada és la successió de borrasques atlàntiques. El gir antihorari dels seus vents amb la borrasca centrada entre Galícia i Irlanda provocarà un passadís d'aire càlid que avançarà del nord d'Àfrica cap a les Balears i casa nostra.

Si recordeu, les temperatures a 850 hPa en els dies de les nevades van caure fins als -7 ºC. Avui, som a l'entorn dels 0 ºC i divendres pujaran fins al 13 ºC. Vint graus de diferència en pocs més d'una setmana.

Màximes de 25 ºC

En general, les temperatures màximes entre divendres i diumenge superaran els 20 ºC amb facilitat a gairebé tot el país. L'ambient més càlid es viurà a les comarques de Girona, on el vent de sud-oest arribarà escalfat, amb màximes que rondaran els 25 ºC. S'esperen 24 ºC a Girona i Figueres.

El que és curiós és que no cal anar gaire lluny per trobar temperatures de 25 ºC. Un inici de 2018 tòrrid va disparar les temperatures màximes del 3 de gener fins als 25 ºC a Alcanar i els 24 ºC a Ulldecona i Portbou.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut