Feia 10 anys que la calor no arribava tan tard

Si trobàveu a a faltar al calor, ara ja la teniu aquí

Néstor GómezActualitzat

Hem superat mitjans de juny i encara enlloc del país el termòmetre ha arribat als 35 ºC, amb dades Meteocat. Fins ara, el dia més càlid de l'any va ser ahir, amb valors de 34 ºC a Vinebre, Aldover i Benissanet. I avui anem camí de superat aquesta xifra.

Tot i que sembli mentida, l'any 2018 va començar amb calor, amb temperatures de fins a 25 ºC a Alcanar el 3 de gener, una temperatura de 25 ºC que no va tornar fins ben entrat el mes de març. Els primers 30 ºC de l'any van arribar al mes d'abril, on Aldover va marcar la màxima més alta del mes amb 30,2 ºC el dia 25.

La temperatura màxima mensual més alta el 2018:

  • ► Gener: 25 ºC a Alcanar, el dia 3
  • ► Febrer: 23,4 ºC a Aldover, el dia 15
  • ► Març: 29 ºC a Aldover, el dia 28
  • ► Abril: 30,2 ºC a Aldover, el dia 25
  • ► Maig: 31,6 ºC a Alcanar, el dia 24

Si definim un dia de calor intensa com aquell en què s'assoleix una temperatura de 35 ºC, normalment la primera calorada de l'any sol donar-se entre mitjans de maig i mitjans de juny. En canvi, aquest any ens hem plantat al dia 19 de juny i no hem tocat aquesta xifra. I ara sí que s'espera en aquestes properes hores i darrers dies de primavera que toquem els 35 ºC.

S'acosta la primera calorada de l'any, la més tardana dels darrers 10 anys

Cal remuntar-se fins al 2008, que vam haver d'esperar fins al 21 de juny per superar els 35 graus, es van registrar a Seròs i es va enfilar el termòmetre fins als 36,8.  En la següent taula tens la temperatura més alta del mes que ha estat superior als 35 ºC. En el que portem de decenni, 4 vegades ha caigut al maig i 3 durant la primera quinzena de juny.

 

 

Anar al contingut