Explosions al volcà Popocatépetl

Alberto AlcántaraActualitzat

El volcà Popocatépetl s'ha mostrat molt actiu aquesta setmana, amb mes d'una desena d'explosions, exhalacions i petits tremolors de terra. Els vídeos que controlen l'activitat del volcà mostren els grans plomalls de cendra i fum i el material material incandescent que surt del cràter.

L'explosió més important va ser dimecres passat, 19 de setembre, passades les 11 de la nit, hora d'aquí. Segons el Centre Nacional de Prevenció de Desastres (CENAPRED), la columna de cendra va assolir una alçada de més de 3 quilòmetres.

La segona erupció es va produir durant la matinada de dijous. El plomall va pujar fins a uns 300 metres. Després hi ha hagut més explosions i exhalacions de vapor d'aigua, gas i una mica de cendra. També s'han detectat més de 500 petits tremolors de baixa amplitud, petits sismes causats pel moviment del magma.

El semàfor d'alerta volcànica del Popocatépetl està en Groc, Fase 2: s'espera més activitat explosiva d'intensitat baixa o mitjana i pluges de cendra entre lleus i moderades en poblacions pròximes.

El Popo és un dels 14 volcans actius de Mèxic. Té una alçada de 5.426 metres i en un radi de 100 quilòmetres hi viuen 25 milions de persones.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut