Estalvia un 40% en calefacció, sense canvi de caldera ni de combustible

Invertint, només, una mica més de 1.000 euros en un pis de 80 m2

Francesc MauriActualitzat

Els edificis, pisos i vivendes ben aïllats poden reduir el seu energètic prop d'un 40 per cent. L'ús assenyat de l'energia és bo per al planeta i bo, diria que boníssim, per a la nostra butxaca. La majoria dels que llegiu aquest article i pagueu rebut energètic al vostre comerç, edifici, oficina, pis o vivenda unifamiliar sabeu perfectament el que val calefactar a l'hivern o refrigerar a l'estiu.

Gas, gasoil, electricitat, pellet, etc. sumen imports notables cada mes. Segur que si penseu a estalviar, penseu en un sistema nou i diferent per a la vostra vivenda, però difícilment pensareu en un sistema millor i més barat: un bon aïllament. Probablement penseu que si us compréssiu ara una vivenda, un comerç o un edifici seria fàcil aïllar-lo, però com que ja en teniu un, no pot ser fàcil ni barat. Doncs aneu errats. Actualment, hi ha mètodes molt estesos d'aïllament natural, sostenible, fàcil d'aplicar, molt eficaç i força econòmic.

Es tracta de la projecció o injecció de suro, cel·lulosa o altres mètodes en envans, parets principals, etc. Alguns d'aquests materials, a més a més, impermeabilitzen. Si no podem projectar-ho a la cara vista de la paret perquè, per exemple, hi estem habitant, es fa un petit forat i s'injecten alguns d'aquests materials a les cambres d'aire de l'edifici o segons quines parets. Sense obres molestes i en 24 a 48 hores, tot solucionat.  

El cost d'un aïllament integral d'un pis de 100 m2 injectant-hi, per exemple, cel·lulosa serà d'uns 1.300 euros més IVA (10% si és per rehabilitació) aproximadament. Fins i tot menys, en alguns casos. Molts ajuntaments subvencionen parcialment aquest cost. Us faig, però, una pregunta: aquest Nadal us heu regalat un televisor d'aquest import o ho heu invertit en un bon aïllament? Amb l'estalvi d'un bon aïllament, no cal que us digui quants regals us podreu fer els pròxims mesos. La pròxima fase potser serien els tancaments i vidres però, això sí, requereix una inversió més gran. El granet de sorra de l'aïllament pot ser la nostra aportació personal a la sostenibilitat i a la lluita contra el canvi climàtic i, a més, l'estalvi per a la butxaca pot ser molt gran. 

Anar al contingut