Incendis a Califòrnia (Reuters)
Incendis a Califòrnia (Reuters)
EUA

Es dispara fins a 1.000 la xifra de desapareguts pels incendis que cremen Califòrnia

Els focs continuen cremant sense control, amb diversos focus actius que ja han deixat 74 morts

RedaccióActualitzat

El nombre de morts i desapareguts pels incendis que fa gairebé deu dies que cremen a Califòrnia s'incrementa dia a dia. Les últimes xifres oficials eleven a 74 el nombre de morts i a més de 1.000 el de desapareguts.

A la tasca contra rellotge per intentar controlar els diversos focus en actiu s'hi sumen els treballs per identificar les víctimes i acomodar els més de 300.000 veïns que continuen evacuats. Algunes ciutats, com Paradise, de 28.000 habitants, han quedat totalment devastades per les flames.

El foc ha destruït prop de 10.000 cases i ha deixat molts veïns sense sostre en els incendis més mortífers en la història de Califòrnia.

El president, Donald Trump, visitarà aquest dissabte les zones afectades pels incendis.

Campaments per als damnificats

Les autoritats han aixecat campaments improvisats per acollir els evacuats. Els que són als campaments han perdut la casa i en alguns casos només han conservat el que porten posat. Però han salvat la vida.

Soldats, guàrdies nacionals i voluntaris reben instruccions per continuar la recerca de la llarga llista de desapareguts en l'incendi de Paradise.

 

Tenen al davant la tasca d'anar regirant runa i ferralla per localitzar restes humanes, identificar-les i així anar configurant una llista de víctimes. I, en paral·lel, esperar que es pugui contactar amb el màxim nombre de persones de qui encara no es té notícia.

El fum arriba a San Francisco

Aquest devastador incendi, que encara crema, té una altra conseqüència negativa: el fum.

 

Fum i cendra que s'escampen quilòmetres enllà, passant per grans ciutats com Sacramento i San Francisco.

 

Deixen un ambient irrespirable, que les agències de qualitat de l'aire qualifiquen de perillós i que supera, en alguns casos, els nivells de pol·lució de les ciutats més contaminades de l'Índia o la Xina.

ARXIVAT A:
IncendisEstats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut