Arc de Sant Martí doble a Montgai (Carlos Castillejo)
Arc de Sant Martí doble a Montgai (Carlos Castillejo)

Restes de temps inestable amb ruixats

Després de dos dies de núvols i ruixats, avui recuperarem el sol. Tot i això, serà un dia d'inestabilitat residual

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

La pertorbació que ha portat un cap de setmana insegur tendirà a retirar-se cap a les illes Balears. A Catalunya tindrem inestabilitat residual, però el sol començarà a guanyar terreny. De tota manera, l'avís per intensitat de pluja del Servei Meteorològic de Catalunya continuarà actiu durant el matí.

Ruixats residuals

La primera part del dia serà de nuvolositat abundant. Els ruixats més intensos s'han donat de matinada amb registres que han superat els 30 l/m² al Baix Llobregat. A mesura que avanci el matí, el sol traurà el nas per l'oest i pel sud, gràcies a l'efecte del vent de mestral. Els xàfecs s'aniran concentrant al sector de la costa Central, però perdran força.

A partir del migdia, la nuvolositat tornarà a carregar-se cap al Pirineu i a punts d'interior del nord-est. En general, les pluges deixaran quantitats poc abundants. També continuarà ennuvolat a la costa de Barcelona i a la Costa Brava, mentre que el sol lluirà per ponent i per les Terres de l'Ebre. La cota de neu estarà situada al voltant dels 2.400 metres.

Temperatures diürnes en ascens

La temperatura mínima pot baixar una mica, però no gaire pel factor núvols abundants. Fins i tot en alguns punts d'interior pot pujar un pèl. Les temperatures màximes tendiran a recuperar-se en general, sobretot per ponent i, més encara, a les comarques de Tarragona per efecte del mestral. Tot i això, els valors extrems no recuperaran la barrera dels 30º C. Esperem màxims de 26 o 27º C.

I dimarts...

Passarà una cua frontal que pot reactivar algun ruixat a l'extrem nord, però en general el temps serà força estable.

Anar al contingut