NIVELL DELS PANTANS 2016
NIVELL DELS PANTANS 2016

Els pantans catalans necessiten aigua

El conjunt de tots els embassaments freguen el 55% de la seva capacitat

Francesc MauriActualitzat

Segons les dades de l'ACA, l'Agència Catalana de l'Aigua, el conjunt dels pantans catalans freguen el 55% de la seva capacitat. La mitjana dels darrers deu anys, però, és del 67%. Si agafem la referència de la mateixa setmana del 2015, els nivells actuals no són gens encoratjadors, perquè fa un any s'arribava al 76%.

Queda clar que el degoteig a la baixa es manté, tot i que les tres últimes setmanes hi ha hagut una estabilització. Fins a la primavera, el nivell de les reserves hídriques, com a mínim, es mantenia en la mitjana. A partir de l'estiu i, sobretot, les primeres setmanes de la tardor, la caiguda va ser brusca.

L'esperança per canviar de tendència la tenim en les pertorbacions de la setmana vinent. Caldrà veure quants litres s'acumulen, a quines conques i si la neu, tal com sembla, arriba en cotes més aviat altes, perquè llavors parlaríem de crescudes importants dels rius catalans. D'entrada confiem que les quantitats siguin importants o molt importants a punts del Pirineu i, potser, més localment, en altres punts del país. Creuem els dits!!!

Anar al contingut