Tempesta elèctrica de dilluns a les Terres de l'Ebre (Joel Dura)
Tempesta elèctrica de dilluns a les Terres de l'Ebre (Joel Dura)

Els llamps provoquen quatre incendis simultanis a les Terres de l'Ebre

RedaccióActualitzat

La tarda de tempesta elèctrica a les Terres de l'Ebre va portar una conseqüencia negativa: la formació, de forma gairebé simultània, de quatre incendis que van obligar a intervenir els bombers amb mitjans aeris i terrestres.

El més important es va declarar a Corbera d'Ebre en direcció a la Fatarella. Un altre incendi s'hi va declarar prop de la zona del pantà d'Ulldecona. Un tercer foc va ser a la Franja d'Aragó, a la zona d'Arenys de Lledó. Hi van treballar bombers de la Generalitat i bombers aragonesos. Finalment, hi va haver un petit foc a Ginestar, prop de Rasquera.

La tasca preventiva d'observació dels Bombers de la Generalitat va ser clau per anticipar aquesta situació de risc.

Les tempestes d'aquesta zona van deixar imatges visualment espectaculars i poca aigua dispersa (entre 1 i 5 mm a tot estirar), però van venir acompanyades d'abundant activitat elèctrica. Aquest mapa del Servei Meteorològic de Catalunya mostra les descàrregues detectades. Els colors grocs i taronjes que dominen al sud de Tarragona indiquen el tram horari de les descàrregues, en aquest cas entre les 6 de la tarda i les 12 de la nit.

 

 

 

 

 

Anar al contingut