París

Els llamps deixen almenys un mort a Polònia i 14 ferits a França i Alemanya

També a Polònia tres persones més han resultat ferides per un llamp i un home ha estat trobat mort en un torrent a causa de les tempestes

RedaccióActualitzat
Vuit nens i tres adults han resultat ferits per un llamp aquest dissabte a la tarda a París. Alguns d'ells han resultat greument afectats quan eren a un parc de la capital francesa celebrant un aniversari, segons ha informat el tinent d'alcalde del districte, Vincent Baladi.

"En aquest moment hi ha onze ferits, per desgràcia vuit nens i tres adults que els acompanyaven –ha explicat Baladi–. N'hi ha sis en emergència absoluta, però esperem que tots se'n surtin", ha afegit.

D'acord amb la primera informació disponible, els nens no han estat ferits per la caiguda d'un l'arbre, segons ha informat un portaveu dels bombers de París.

L'accident ha passat al parc Monceau, al nord-oest de París. Una violenta tempesta ha arribat aquesta tarda a la capital francesa. El servei meteorològic havia col·locat diverses regions franceses en alerta meteorològica, però París no es trobava a la llista de zones de risc amb episodis tempestuosos violents. "Ha caigut un llamp molt aviat", ha dit Baladi, que ha afegit que el parc Monceau és molt freqüentat els caps de setmana per moltes famílies.

Els casos de caiguda de llamps en plena ciutat de París són molt rars a causa dels parallamps que hi ha situats en molts edificis.

Un llamp ha caigut en un camp de futbol a l'oest d'Alemanya al final d'un partit entre els nens i ha causat ferides greus a 3 persones, tots adults, segons ha informat l'agència de notícies alemanya DPA.

L'accident ha passat a Hoppstädten, a l'estat federal de Renània-Palatinat. Segons la policia, el llamp ha caigut específicament sobre l'àrbitre del partit, que ha estat traslladat immediatament a l'hospital. Els 31 nens que eren al camp jugant, encara que no han resultat ferits, han anat a l'hospital on se'ls ha fet un control.

Les tempestes ocasionen dos morts i tres ferits a Polònia

Tempestes elèctriques acompanyades per un llamp han fet dos morts i tres ferits a les muntanyes del sud de Polònia. Un home de 40 anys ha mort fulminat quan baixava de Babia Gora, al Beskidy polonès. Un altre home de 61 anys ha estat trobat mort en un torrent prop de la petita ciutat de Szczyrk.

Tres persones han resultar ferides per un llamp que ha colpejat la Muntanya Sokolica al Pieniny Pieniny, a la frontera entre Polònia i Eslovàquia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut