Els grans aiguats al Perú fan dos morts i atrapen milers de famílies

Néstor GómezActualitzat

Les pluges intenses de les darreres jornades han provocat al Perú la mort dues persones i milers de famílies afectades.

El desbordament del riu Patán, al sud-est del districte d'Haquira, va provocar una esllavissada de terra que va matar dues persones. Moltes altres van quedar atrapades a les carreteres i en algunes poblacions per les greus inundacions. A Cusco, un autobús i una furgoneta van córrer el risc de ser arrossegats per les aigües turbulentes dels torrents a la carretera de Quillabamba. El riu Rimac es va desbordar a la província d'Haurichirí, a l'est de Lima, i va inundar la principal via d'accés a la capital del país, amb nou milions d'habitants.

Al sud-oest de la regió d'Arequipa, la pluja va descarregar 400 l/m². Les conseqüències van ser evidents en els seus districtes amb esllavissades, talls de carretera i apagades de llum.

Aquests temporals de pluges estan associats al fenomen del "Niño". L'Organització Meteorològica Mundial (OMM) ha qualificat aquest "Niño" com el més intens dels darrers 15 anys i encara podria ser el més fort de la història. Les pitjors inundacions al Perú van passar entre el 1982 i el 1983, amb uns 9.000 morts i una caiguda del PIB del 11,6%, i entre el 1997 i el 1998, amb uns 500 morts i un PIB que va caure un 6,2%.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut